Motivation till ridningen

Min motivation till ridningen har verklligen sjunkit till botten från toppen det senaste året och jag är rätt säker på vad anledningarna till det är, och tror jag kanske kan ha en liten lösning som jag tänkte berätta om! 
 
Jag tror att några grejer som varit med till att försämra min motivation till ridningen är att jag har mått så dåligt, och att jag ofta måste skynda mig för att mamma vill hämta mig en speciell tid eller att jag har läxor hemma osvosv. Men jag tror den huvudsakliga anledningen är att jag helt enkelt inte har något mål jag kämpar emot just nu. 
 
För ett år sedan bestämde jag mig för att jag skulle försöka sälja lilleman. Det var höst då och planen var att försöka sälja till våren. Så då kändes det inte som någon idé att betala hästlicens och ryttarlicens osv. om vi inte skulle hinna tävla mer än nån enstaka gång innan han såldes. Så helt enkelt slutade jag tävla och innan jag slutade tävla så tränade jag hela tiden för att bli bättre och bättre till varje tävling och kunna tävla högre höjder och få bättre resultat. Men när jag inte längre hade några tävlingar att träna inför så såg jag ingen anledning till att lägga ner de där extra minutrarna i ridhuset när jag höll på att frysa arslet av mig sent en tisdagskväll. Så jag började väll rida mindre och mindre och fick mer tid till kompisar och ju mer jag var med kompisar ju mindre red jag. Så tillslut var jag bara i stallet dom minutrarna jag var tvungen och red bara för lillemans skull. 
 
Men nu vill jag ändra på det, för det är ju inte roligt att bara vänta på att han ska bli såld. Men eftersom det är vinter nu och dåligt med tävlingar och jag vill inte betala ryttarlicens och hästlicens nu heller när han kan bli såld när som helst + tävlingarna är slut, som sagt. Så jag har kommit på en annan lösning. Jag ska ha "låtsastävlingar". 
 
Såhär: 
Jag kommer bestämma ett datum där jag ska ha en låtsastävling på hemmaplan. Jag kommer bygga upp en bana och göra hindrena lite "läskiga", och sen ta dit familjen som kan agera publik och sen göra allt precis som att det är en riktig tävling. 
 
Sen kommer jag öka målen för varje "tävling" och kanske ha som mål att klara högre höjder eller fler hinder på en bana. Kanske hyra andras ridhus och åka iväg och ha "låtsastävlingar". Min lillasyster kanske kan komma med sin medryttarhäst så det blir andra hästar osvosv. 
 
Och fram till varje tävling kommer jag planera vad jag ska hinna göra för pass osv. med lilleman för att han ska vara redo för att klara målet jag har satt upp inför tävlingen som kommer. 
 
Tillexempel såhär: 
 
Nästa "låtsastävling" blir 19/11, alltså om 2 veckor ungefär. Innan det vill jag ha honom ordentligt lydig i dressyren med svängar, tempoväxlingar mm. Jag vill också hinna med ett gymnastikpass, ett pass med högre hinder och ett bompass. Sen måste jag även smörja all utrustning och schamponera Lilleman och hans man+svans. 
 
Så iochmed detta tror jag att jag kommer känna att det finns en mening med att lägga ner de extra 10 minutrarna i ridhuset och stallet, och även få tillbaka motivationen. (OCH Lilleman kommer bli bättre i form och snyggare inför försäljning)
 
Jag ska i alla fall testa det här och se hur det funkar. Kommer självklart berätta för er hur det går. 
 
Josefin:

Shit vilken rolig idé, tror säkert att det kommer kunna fungera! Och passa på att njuta av tiden med din häst, jag kan lova dig att det kommer kännas tomt den dagen han inte står i boxen och väntar på dig längre :/

Kommentera inlägget här: