Barnvakt igen

Hej! Ska återigen vara barnvakt till de små nu under kvällen och natten, för mamma jobbar natt också så att hon kan vara hemma under dagen imorgon. 
 
Ridpasset idag gick bra. JOggade bort eventuell träningsvärk. Red på stångbettet, för det var ett tag sen jag senast gjorde det. Jag brydde mig inte om formen eller någonting, utan bara att han skulle trava på i ett lugnt tempo, och samma med galoppen. I skritten var det bar alånga tyglar och han bestämde tempot. Vi fick chansen att öva på en sak jens fredricson lärde ut under clinicen, för ridhusdörren öppnades, för jag hade inte stängt den ordentligt, och Lilleman tyckte det var jäääätteläskigt. I vanliga fall hade jag tryckt på honom och smackat för att få honom att gå mot dörren, och det hade bar slutat i att han hade blivit ännu mer stressad och jag hade fått hoppa av och leda honom hela vägen. Men det Jens lärde ut var att använda nyfikenheten. Så länge hästen har öronen framåt och tittar på det läskiga så låter man hästen va. När hästen vänder bort huvudet eller inte längre bryr sig så ska man trycka på och smacka. Det funkade jättebra och vi kunde gå fram hela vägen. Tror det var riktigt bra för hans psyke att få gå fram till något läskigt utan någon som helst stress. Kommer helt klart fortsätta använda mig av denna metod! 
 
Nu hade jag tänkt nollställa min mobil medan vi ser på film. Idag tänkte vi se på "longest ride" tror jag den hette. Ingen aning om vad den handlar om, och vi kanske byter om den är för dålig, men vi ger den ett försök i alla fall. 
 
Vi hörs imorgon igen, kram och godnatt
Har blivit obsessed med weheartit! haha
Kommentera inlägget här: