Barnvakt igen

Hej! Ska återigen vara barnvakt till de små nu under kvällen och natten, för mamma jobbar natt också så att hon kan vara hemma under dagen imorgon. 
 
Ridpasset idag gick bra. JOggade bort eventuell träningsvärk. Red på stångbettet, för det var ett tag sen jag senast gjorde det. Jag brydde mig inte om formen eller någonting, utan bara att han skulle trava på i ett lugnt tempo, och samma med galoppen. I skritten var det bar alånga tyglar och han bestämde tempot. Vi fick chansen att öva på en sak jens fredricson lärde ut under clinicen, för ridhusdörren öppnades, för jag hade inte stängt den ordentligt, och Lilleman tyckte det var jäääätteläskigt. I vanliga fall hade jag tryckt på honom och smackat för att få honom att gå mot dörren, och det hade bar slutat i att han hade blivit ännu mer stressad och jag hade fått hoppa av och leda honom hela vägen. Men det Jens lärde ut var att använda nyfikenheten. Så länge hästen har öronen framåt och tittar på det läskiga så låter man hästen va. När hästen vänder bort huvudet eller inte längre bryr sig så ska man trycka på och smacka. Det funkade jättebra och vi kunde gå fram hela vägen. Tror det var riktigt bra för hans psyke att få gå fram till något läskigt utan någon som helst stress. Kommer helt klart fortsätta använda mig av denna metod! 
 
Nu hade jag tänkt nollställa min mobil medan vi ser på film. Idag tänkte vi se på "longest ride" tror jag den hette. Ingen aning om vad den handlar om, och vi kanske byter om den är för dålig, men vi ger den ett försök i alla fall. 
 
Vi hörs imorgon igen, kram och godnatt
Har blivit obsessed med weheartit! haha

Min framtid

Efter gymnasiet vill jag göra såååå extremt mycket. Om jag känner mig själv rätt så kommer jag nog byta jobb ganska ofta i framtiden. Eller möjligtvis ha ett jobb som jag jobbar med på fritiden, som en hobby jag får betalt för. Och sen ett annat jobb som jag ofta byter. Så kommer jag nog göra. haha
 
Först och främst så vill jag ju jobba med hästar. Jag vill tävla i hoppning, jag vill fotografera hästar, och jag skulle kunna tänka mig att bli ridinstruktör, men i så fall bara då och då, för jag tror jag skulle tröttna ganska snabbt på det annars. 
Sen vill jag resa. Jag vill backpacka jorden runt, jag vill fotografera olika delar av världen, och få betalt för det. Fatta vilken dröm! Jag SKA resa runt i världen på ett eller annat sätt, det vet jag i alla fall. 
Jag skulle kunna tänka mig att jobba som bloggare, på sidan av något annat jobb. För blogga är ju något jag troligen kommer göra även fast jag inte får betalt för det, så det är ju verkligen ett plus att få betalt för det. 
 
Det är väldigt svårt att bestämma vad jag ska göra i framtiden när jag både vill stanna i Sverige med hästarna och vill backpacka jorden runt. Men om jag fick bestämma hela min framtid, så skulle den se ut såhär: 
 
Jag går ur gymnasiet om dryga 2 år, sen går jag en utbildning för ridinstruktör samtidigt som jag jobbar med något annat vid sidan av för att tjäna pengar. Och jag har även Lilleman/en häst medan jag är hemma i Sverige. Sen, efter kanske 2 år av jobb, åker jag och Sanna ut och backpackar runt i världen (och jag tvingas då sälja/hyra ut hästen jag äger). Då jobbar jag med att blogga och att fota olika delar av världen, så jag får in pengar på det sättet. Under resan så rider vi på olika ställen där man kan rida, eftersom ingen av oss kan klara oss speciellt länge utan hästar ;) haha! Sen när vi har rest klart så åker vi tillbaka till Sverige, eller kanske något annat land, och jobbar, rider, har en bra vardag. Men med möjligheten att kunna åka ut och resa igen när vi känner för det. 
 
Kanske låter lite flummigt, och i vissas öron också omöjligt. Men jag lovar er att det går att leva ett sånt liv, med en massa tur ;) 
 
Fatta vad enkelt det hade varit om man inte hade börjat rida och velat leva ett vanligt svenne-liv för resten av sitt liv. Men också extremt tråkigt. 
 
 

Måndag

Godmorgon! Sitter framför tvn med min lillasyster, Stina, och ser på trassel. Har precis kokat ägg till oss så nu ska vi väll äta upp dem och se på trassel. 
 
Idag ska jag inte göra så jättemycket. Ska rida och göra stallsysslorna, också ska jag baka muffins eller något liknande, ska nollställa min mobil och försöka fixa emoji-problemet. Men det är vad jag ska göra idag. Är barnvakt till mina lillasystrar tills mamma kommer hem från jobbet vid typ 15.30. 
 
Vi hörs senare, nu ska jag äta äggen och se på trassel. 
kraaaam
 
Edit; Vill passa på att gratulera Leonardo DiCaprio till en Oscar, äntligen! 
Sen vill jag också säga grattis till alla som fyller år idag, den 29 februari. Händer ju inte varje år ;)