Rida ut

Idag red jag ut. Blev (nästan) rörd till tårar idag igen av våran utveckling. För 1 år sedan var jag liiiivrädd för att rida ut. Idag kunde jag ha halv långa tyglar och lita på honom till 100. 

Red alla gångarter och typ med alla underlag haha! Red på stigar, i knädjupa vattenpölar, klättrade "ute i terrängen" bland träd, hoppade över ett nerfällt träd (!!!), travade på "sand volten", gick över stockar och stenar osv. 

Han skötte sig heeela tiden! Det var vid ett tillfälle där han försökte vända om men jag vände bara tillbaka och han slutade bråka. Och sen när vi skulle ner i det djupa vattnet första gången så tyckte han att det var lite obehagligt men det krävdes inte mycket övertygning! 

Det jag är mest glad med idag är nog att jag hoppade över det ner fällda trädet. Jag travhoppade det 3 gånger för att känna mig lite mer bekväm med det, och han skötte sig jätte bra! Han har aldrig hoppat ute i skogen förut (över hinder, men inte över stockar och sånt) och han tvekade inte en sekund! Han hoppade väldigt högt över men det hade jag räknat med. Sen landade han i galopp men bröt av till trav efter ett galoppsprång. 
Idag får lilleman fasen 10 av 5 möjliga stjärnor ;) 
När vi var tillbaka i stallet sköljde jag av hans leriga och blöta ben med varmt vatten innan han fick gå in i boxen och äta. <3 

Skolan gick väl bra idag typ. Inget speciellt hände. Gick 3 km på gympan, annars var väl allt som vanligt typ haha! 

Nu ska jag äta och sova. Är så trött så jag somnar när som helst. 
(Lär se på film eller nått och inte sova förrän typ midnatt igen.... Hehe) 


Godnatt! 


Detta träd hoppade jag över (där det inte är några grenar som sticker ut) ser jätte litet ut, men det var väl typ 40 cm. Så det var ju inte högt eller nått haha! 

Society del 3(?)

Utseendefixering. 

I det här inlägget ska jag inte skriva om vad man själv tycker om sitt utseende osv. Utan om (typ) mobbning gällande utseende. Inte riktigt, men ni kommer förstå! 

Har pratat med massa olika människor. Kompisar, små syskon, små syskons kompisar osv. Och det är helt sjukt vad vissa människor väljer att lägga sin energi på. 

Jag pratade med en tjej som går i 6:an. Hon är 12 år. (Kan även tillägga att jag inte kommer berätta vem det är eller så, men den här "händelsen" är sann!) 
Hon umgås med ett gäng tjejer som sminkar sig mycket, använder "k bry" och "yolo" seriöst när dom pratar, färgar håret onödigt mycket (blont eller brunt..) och så. Man kan väl kalla dom för fjortisar. 
Det här gänget accepterar inte att man ser ut som man vill och beter sig som man vill. Dom tycker att alla ska ha mycket smink, blont eller brunt hår, dyra golvlister kläder osv. Annars är man en Nobody, en loser. 

Den här tjejen som hänger ned detta gäng, hon har inte tillåtelse att sminka sig så mycket oxh heller inte tillgång till massa dyra märkeskläder. Och därför blir hon lite utstött från gänget, men ändå inte helt. Hon måste uppfylla deras "krav" för att få fortsätta umgås med dom. 

Hon kan stå på morgonen och ha lätt panik för att hon har torr hud i pannan. Då står hon med alla möjliga krämer och skit för att få det att inte synas, för hon vet att om hon går till skolan med torr hud så kommer hennes "kompisar" klaga!? 

Ska det verkligen vara så? Hon är TOLV år!? Kan någon förklara för mig varför det är så viktigt att ha ett speciellt utseende då? Man ska väl aldrig behöva tvinga på sig ett par jätte tighta jeans när man egentligen vill ha ett par haremsbyxor på sig? Oavsett ålder. 

Jag blir så enormt förbannad när jag skriver detta och påminner mig om det. För det är ju helt stört att en tolvåring inte kan gå till skolan med torr hud i pannan!? 
Och det värsta är ju att det inte går att göra något åt det. Dom här ungarna är uppväxta med att det ska vara såhär. Och om man skulle prata med dom och få dom att fatta att dom beter sig illa, då skulle det inte direkt hjälpa någonting. Dom skulle skämmas men låtsas som dom inte skäms och sedan sluta umgås med den här tjejen för "det är ju självklart hon som har skvallrat"... Nej, blir så förbannad!! 


Om ni har barn, ta reda på om dom mobbar någon och är elaka (både på nätet eller på riktigt. Lika hemskt båda två.) och gör något åt det! 


Det finns folk som väljer att avsluta sitt liv för att slippa undan mobbning. Kom ihåg det! 

Tisdag

Godmorgon! Idag är jag extremt trött... Kommer sova så fort jag har chansen... Haha! 
Händer inget speciellt idag. En vanlig skoldag och sen stallet. Ska rida ut idag då ridhuset är upptaget. 
Sen hem och sova. Kommer somna typ 8 ikväll haha! Ska fasen försöka somna då! Då lär jag vara pigg imorgon i alla fall! ;) 

Igår kväll så kunde jag inte sova och fick då för mig att jag skulle se på film. Såg på the breakfast club. Så jävla bra film, men hade sett klart den vid typ halv 1.... Haha! 

Nu måste jag dra! Kram