Min duktiga pålle

Hallooo! Sitter ute på balkongen i lägenheten. 

Idag hopptränade jag för Stein. 
Red med sporrar för första gången. Så därför blev det en rätt lång uppvärmning utan hinder först men han reagerade inte dåligt på sporrarna och var positiv hela tiden. Så då hoppade jag hinderna en gång. Det var en kombination med 4 galoppsprång mellan hinderna (aka 5 språng för L) 
Vi började med hinderna på ca 65 cm. Han tog 5 språng som jag hade förutspått. Och hoppade därför också nära på andra hindret. 
Vi höjde till 75 cm för att "hjälpa honom" att ta 4 språng, men det resulterade bara i att han hoppade ännu närmare andra hindret. Men vi höjde ändå till 85 och jag fick dundra på lite mellan hinderna och vi lyckades ta 4 språng! Och dessutom blev båda hoppen såååå fina då! Har nog aldrig fått så bra hopp! 

Nu ska jag äta! Kram


Så viktigt!


Såg den här bilden och kände att jag behövde skriva om det som står. 

För det är så himla sant! Du kan inte vinna utan att någon gång förlora, du kan inte lyckas med allting hela tiden utan att misslyckas. Och du kan inte vara riktigt glad utan att ha varit riktigt ledsen. 

Tillexempel med Lilleman. Det går inte alltid så bra på tävlingar, men ibland så går det bra. Ibland sätter vi den felfria rundan. Och då är det en sån himla mycket större vinst än om jag hade klarat det varje gång. Det hade ju inte varit kul om det alltid gick hundra procent bra på alla tävlingar. Man måste ju kämpa sig upp för den lååånga branta vägen för att nå sitt mål. 


Sen det med att man "måste" vara riktigt ledsen för att kunna vara riktigt glad. Det tror jag är såååå himla sant. Jag har varit ledsen lite för mycket och lite för länge nu under några år. Men nu kan jag äntligen känna att jag verkligen är lycklig. 

Jag tror det handlar väldigt mycket om också att man uppskattar sina framgångar eller sin glädje, eller vad det nu är, mer om man har haft det svårt/jobbigt innan. För om man alltid är glad så tror jag aldrig man kan vara riktigt lycklig. 


En annan sak jag tänkt på som hör till det här är att jag vill nu vara glad hela tiden. Jag vill inte vara ledsen så när jag faktiskt blir ledsen, för det blir vi alla ibland, så blir jag besviken på mig själv som om jag inte får vara ledsen bara för att jag vill leva ett glädjefyllt liv. Men det är väldigt fel av mig att tänka så. För det är absolut inget fel med att vara ledsen ibland. Bara man vet att när man har gråtit för just den anledningen man hade så ska man inte gråta åt det igen. (Och det är klart man får gråta för samma orsak igen. Men det jag menar är att om något/någon får dig att bli så ledsen så ska du se till att försöka lösa det på något sätt. Ändra på något så du inte längre blir ledsen av det.) 


Som avslutning på detta inlägg så ska jag "bjuda på mig själv" typ och skriva en liten grej som jag helt ärligt kommer typ skämmas för. I alla fall om nån av mina kompisar skulle typ läsa upp det här för mig... Haha! Men det här är en sån personlig sak jag har för att må bra. 

Det finns en låt som får mig att må bra över mig själv när jag behöver det. Det är en låt som man brukar sjunga i kyrkan och den är så himla fin. Här är en bit av texten...;

Du vet väll om att du är värdefull. Att du är viktig här och nu. Att du är älskad för din egen skull. För ingen annan är som du. 

Just den biten är min absoluta favorit. Vill ni veta hur resten av texten är (som också är väldigt fin) så kan ni googla på "du vet väll om att du är värdefull" eller något sånt :) 

Kram! Morgon

Godmorgon! Blev en lite senare morgon idag haha! 

Ska till stallet i eftermiddag och troligen hoppa. Förutom det händer väll inget speciellt. Kanske går på stan lite under dagen, men tveksamt. Måste spara pengarna till hopplatta och micklem träns... ;) 

Vi höres! Kram