Snabb

Hejsan! Hann inte rida för jag åkte till stallet 17.40 när min bror sa att han hämtade mig hemma vid 19.00 och hann därmed inte rida. 

När klockan var 18.33 stod jag i stallet och väntade på att lilleman skulle äta upp. 18.35 åkte jag från stallet 18.57 var jag klar. Hade då alltså hunnit cykla hem från stallet, duscha, välja kläder, göra mig iordning och packa kläder, smink, tandborste osv eftersom jag ska sova hos mamma och inte har nånting där. 

Tycker om att stressa ibland för då hinner man inte tänka på massa annat. Dock att stressa för ofta är bara jobbigt. 

Har inget internet kvar alls på mobilen.. Kunde inte ens smsa i stallet... Men nu har jag wi-fi och imorgon får jg nytt internet så det är lugnt. 

Har bestämt en massa med Sanna, Matilda och Jossan också. Vi ska sova över nån dag snart, sen ska vi också löshoppa lilleman nån dag snart och den tredje sak vi har bestämt är att vi ska åka med våra pållar till sörmon och rida ute. 

Nu är jag framme vid lägenheten så får publicera inlägget snabbt innan mina syskon tar allt wi-fi! Vi hörs! Kram


Fredag

Godmorgon! Sitter och lyssnar på massa bra musik. Är på ovanligt bra humör och tänker behålla det humöret hela dagen! 

Om nån timme ska jag till stallet och mocka klart hagen. Sen göra dom andra stallsysslorna och sen rida. Beroende på väder så kanske jag rider ut. 

Vi hörs senare under dagen. Kraaaaam


Grisonge <3

Idag fick vi en riktigt bra och behövlig timme i ridhuset. Ingen sadel och inget träns. Bara ett schabrak och magjord (för att slippa få vita ridbyxor när jag red.. Haha) och grimma och grimskaft. Började med att leda runt honom i ridhuset. Göra lite svängar, stopp, backa osv. Han lyssnade på mig, men jag kände att han litade inte riktigt på mig. Jag kände samma sak igår. Tex när jag skulle fixa nån bom som inte låg rätt eller ändra avstånd eller så och jag hoppade av så var han helt ofokuserad på mig och gick rakt förbi mig, stod inte still när jag hoppade upp osv. 

Det blev inte så mycket bättre efter uppvärmningen på marken, men jag hoppade upp och red lite. Hade grimskaftet som halsring men fortfarande fast i grimman som säkerhet typ. Värmde upp lite till och galopperade lite. Sen filmade jag när jag sträckte ut armarna för första gången under dagens pass, och det var läskigt tyckte lilleman och hoppade upp i nått halvhjärtat försök till stegring typ haha! 

Fortsatte rida en liten stund till, sen hoppade jag av och bytte grimskaftet till longerlina och gjorde samma övning som i början fast med lite längre lina. Lilleman fick spel när han skulle trava bakom mig och typ bockade och höll på. Det var verkligen inte likt han.. Visst, han har mycket energi, men han ska ändå kunna lita på mig för det??? Så då ställde jag mig och gosade med honom. Började med att stryka honom över typ hela kroppen och klia honom osv. Men han var fortfarande väldigt typ frånvarande. Då kramade jag honom på "vårat sätt" och i början så bara stod han där, men efter ett tag kramade han tillbaka och då släppte allt konstigt med honom<3 sen var han sig själv igen. Longerade honom lite, körde följa john och satt upp och red lite barbacka med träns i slutet. Har dock märkt att han gärna inte vill fatta galopp när jag inte har ett spö i handen?? Jag använder nästan aldrig spöt så det är bara att jag har det i handen så fattar han galopp utan problem, men är spöt inte med då vill han inte... *suck* men det är bara att träna vidare. 

Efter idag har vi numera mys (aka pussar på mulen, kramar och kli på ryggen) som obligatoriskt innan och efter varje ridpass varje dag. En del av stallsysslorna från och med idag. Oavsett hur dåligt passet går, hur dåligt humör jag är på eller hur bråttom jag har. Det ska ändå göras ordentligt varje dag. Min fina Lilleman är värd dom mysstunderna!<3 

Resten av kvällen ska jag läsa. Har fått nån knäpp nu att jag vill läsa hela tiden. Så nu ska jag äntligen försöka ta mig igenom slutet av tredje boken av after. Har läst typ 279 kapitel och har alltså då 21 kapitel kvar, så fattar inte varför jag typ slutade läsa för några månader sen.. Men nu så! 
Sen har jag en bok jag läser och ska även köpa en till bok. Så nu jäklar! ;) haha! 

Ska även passa på och tacka alla för tips på ställen jag kan se PLL på. Har nu 4 ställen som jag kan testa på nästa onsdag! :D 

Godnatt alla underbara människor!<3